torstai 30. kesäkuuta 2011

Sitruunakana

Nigella kokkasi aikanaan sitruunaista kanaa. Minäkin kokeilin, mutten innostunut kuorineen laitettavista sitruunoista. Tässä viritelty versio. Tällä kertaa maku oli kohdillaan ja sitruuna toi mukavaa happamuutta ruokaan eikä tuntunut kitkerältä. Meillä kaikki eivät innostu valkosipulista niin paljon kuin minä, joten minimoin niiden määrän.



Sitruunakana

3 kanankoipea (ainakin)
5 valkosipulin kynttä tai enemmän, ei kuorita!
1 sitruuna
1 1/2 dl vettä, valkoviiniä, kanalientä tms.
timjamia
suolaa

Lämmitä uuni 150 C asteeseen. Jos haluat, paloittele kanankoivet. Kuori sitruuna ja paloittele hedelmäliha isoiksi viipaleiksi. Laita kananpalat, kuorimattomat valkosipulit ja sitruunan viipaleet vuokaan. Lisää neste ja päälle timjamia ja suolaa. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja anna hautua uunissa 2-2,5 tuntia.
Ota vuoka pois uunista, poista kansi tai folio ja nosta uunin lämpö 200 C asteeseen. Paista kanoja vielä 30-45 minuuttia, jotta nahka saa kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti