maanantai 24. lokakuuta 2011

Garamin linssikeitto

Olisikohan tällä keitolla juuret ihan Raamatussa asti? Esau myi esikoisuutensa kulhollisesta keittoa, joka on saattanut olla linssikeittoa. Meikäläinen käännös kertoo keiton olevan papu- tai hernekeittoa. Niin tai näin, tämä ohje ei ole "isosta kirjasta", vaan Sami Garamin Kokkaa Vartissa-kirjasta. Ihan viidessätoista minuutissa tämä ei synny, mutta nopeatekoinen silti on. Tämän reseptin ansiosta meillä on aina varalla punaisia linssejä.

Sami Garamin linssikeitto
3 dl punaisia linssejä
1 sipuli
(valkosipulia maun mukaan)
4 rkl tomaattipyreetä
1 litra vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 tl currya
2 dl maustamatonta jogurttia (tai kookosmaitoa, creme fraichea...)


Huuhtele linssit ja pilko sipuli.

Kuullota sipuli (ja valkosipuli) kattilassa öljyssä. Lisää tomaattipyree ja curry, sitten vesi ja liemikuutiot. Kiehauta ja kaada linssit joukkoon.
Keitä, kunnes linssit ovat pehmeitä. Jos haluat, voit surauttaa keiton sileäksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon jogurtti. Tarjoa vaalean leivän kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti