keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Cocktaileja, mocktaileja

Kesäisestä hampurilais-postauksesta jäi kytemään drinkit. Kuvittelin, kuinka Hemingway siemaili daiquireja hampurilaisensa seuraksi ja muistelin elokuvaa, jossa Miami Vicen Sonny Crockett kävi testaamassa kuubalaiset mojitot paikan päällä Kuubassa. Mikä sen parempaa, siinähän on minttua! Etsin netistä tietoa ja löysin samalla cocktailin nimeltä Brooklynite, hienostunutta tavaraa New Yorkista. Sekin kokeilulistalle.

Eli rommia hankkimaan ja tekemään.

Mielikuvat kuitenkin lahjakkaasti karisivat, kun mikään ei onnistunutkaan. Drinkit maistuivat ällöttäviltä, Hemingway olisi saanut kirjoitusjumin ja Crockett kakonut. Epäonnistumisen syyksi pähkäilin käyttämäni soodan. Spritellä tulee toki parempaa, muttei se oikeaa ole ja sokerinmäärä lisääntyy siitä huimasti, vissyssä puolestaan on liikaa suoloja. Oikeanlaisen soodaveden löytyminen siis jäi seuraavaan kertaan, joka ehkä tapahtunee sitten parin vuoden (lue: joskus) kuluttua - sen verran hämäläisyyttä minuun on tarttunut lapsuudesta.

Mutta, mitä jäi käteen, tai drinkkilasiin? Kokeilin myös paria mocktailia eli cocktaileja ilman alkoholia. Virgin strawberry daiquiri ja honey limenade olivat mielestäni hyviä ja onnistuivat erinomaisesti. Kesäisiä ja kevyitä. Näitä voisi tarjota muillekin!

En tähän laita mojiton reseptiä, sillä siitä löytyy monenmoista variaatiota (eikä kuvaakaan tullut napattua), mutta muut, olkaa hyvä!

Brooklynite

Brooklynite-cocktail
2 annosta
2 tl hunajaa
2 tl kuumaa vettä
120 ml rommia
2 rkl limemehua
(limen kuorta koristeluun)

Yhdistä ensin hunaja ja kuuma vesi shakerissa, lisää rommi ja limemehu sekä jäätä. Ravista voimakkaasti ja valuta cocktaillasiin. Koristele limen kuorella.


Hunajainen limenaati

Honey limenade
7 rkl hunajaa
45 ml limemehua (2 limen mehut)
Soodaa /sprite
(Lime koristeluun)

Täytä pitkä lasi jäillä. 

Sekoita hunaja ja limemehu shakerissa kunnes hunaja liukenee. Lisää jäitä ja ravista. Valuta lasiin ja täytä soodalla. Koristele limen lohkoilla.


Kesä lasissa - virgin strawberry daiquiri

Virgin Strawberry Daiquiri
12 mansikkaa
1/2 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
Spriteä
(jäitä)

Perkaa ja lohko mansikat. Laita mansikat, sokeri, sitruunamehu ja pari jääkuutiota tehosekoittimeen ja surrauta sileäksi. Lisää hieman Spriteä ja sekoita.
Jos teet sauvasekoittimella, jätä jäät pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti